Final de curs

Jun
2018
20

posted by on Revisió de vida Barcelona

Comentaris tancats a Final de curs

La trobada d’avui té un caire festiu especial. Acabem el curs amb un sopar ben organitzat i preparat entre tots. Na Mari ens anima la celebració convidant-nos a prendre part en una dinàmica de final de curs que ens ha implicat a tots.

Observem que damunt de la taula hi ha un pa, pals de pinxo, tires de paper amb cites bíbliques escrites, còpies de la lletra d’una cançó i plastilina per modelar. En primer lloc, cadascú agafa una cita bíblica que llegim en veu alta. Després d’uns moments de silenci per reflexionar, mirem de trobar quin és l’element comú de totes elles.

En recordem algunes:

  • “El Pare estima el Fill i ho ha posat tot a les seves mans”. (Jo 3, 35)
  • “Tingueu com un honor de viure en pau, ocupar-vos cadascú de la seva feina i treballar amb les pròpies mans, tal com us vam manar”. (I Te 4, 11)
  • “Després se’ls endugué fins a prop de Betània i, tot alçant les mans, els beneí”. (Lc 24, 50-53)
  • …..i unes quantes més que tots tenim en el record.

Fem uns moments de silenci que ens conviden a pensar el que hem llegit. Coincidim que l’element comú a totes les cites són “les mans”.

Perquè serveixen les mans?
En sentit positiu, serveixen per pregar, acaronar, crear, confiar, treballar, per beneir. Imposant-les donen força al qui les rep. Serveixen per crear vincles: “unint les mans germans, veureu quins prodigis pot fer l’amor”.

Però també serveixen en sentit negatiu, per fer mal, pegar, renyar, destruir, robar, jutjar i assenyalar.

Tot seguit llegim un fragment d’evangeli apòcrif escrit probablement vers l’any 150 dC. La narració ens situa en el nen Jesús modelant amb fang 12 ocellets. Era dissabte, i els jueus ho van a dir a son pare. Josep va renyar Jesús: “Perquè fas en dissabte el que no està permès fer? Jesús tot escoltant a Josep, va batre les manetes i va dir als ocells: “Voleu”. A l’ordre de Jesús els ocells van alçar el vol i, mentre tots escoltaven i miraven, ell va dir a les aus: “Aneu i voleu pel món i per tot l’univers, i viviu””.

En silenci escoltem la cançó Pájaros de barro. Tot seguit ens disposem a utilitzar les nostres mans per modelar lliurament cadascú un ocell. En aquest moment s’organitza un taller artesà, no disposem de fang, però el modelarem amb plastilina.

Surten de les nostres mans uns quants ocellets ben variats, com nosaltres, que tots som diferents, i ens adonem que la nostra diversitat és una de les grans riqueses d’aquest grup, que ens ha ajudat a créixer en maduresa personal, amistat i estimació.

Posem el pal com a suport de cada ocellet i els anem clavant en el pa que hi ha damunt la taula. Aquest pa és un signe ben sensible del pa que Jesús va compartir amb els seus deixebles en el darrer sopar. Nosaltres també estem revivint les intimes reflexions, el pa i la taula compartits cada vegada que ens reunim.

És el darrer sopar d’aquest curs, estem en un moment de reflexió i pregària: nosaltres hem estat modelats per Déu Creador, tal com expressa el profeta Jeremies: “vosaltres, a la meva mà, sou com l’argila a la mà del terrisser” (Jr 18, 6). Ell ens ha modelat i ens ha conduït fins on som ara. Ens mostrem profundament agraïts i li donem gràcies! Fem memòria dels companys/es que alguns són lluny i d’altres avui no han pogut ser entre nosaltres. Per mitjà de les comunicacions que hem pogut compartir aquest curs a la sortida i a les reunions del grup, sovint Jesús se’ns ha fet present, ens acompanya i ens guia amb les seves mans, de tal manera que, així com el terrisser va creant valuoses peces de ceràmica, també nosaltres hem evolucionat personalment i prenem més consciència de la missió que tenim enmig del món, des dels nostres propis projectes.

Demanem que la força de l’Esperit ens acompanyi en tot moment per ser llum, pau i bé en un món ple de foscor per lluites, fam i discòrdies.

La taula és apunt per assaborir el sopar i el goig de poder compartir tantes vivències, entre les que s’hi troba el desig de romandre junts en el proper curs, disposats a obrir les mans per acollir nous companys que desitgin participar i fer més amics! El temps d’estiu que encetem ara no ens tallarà les comunicacions. Estarem sempre en contacte!

Mari, Simón, Júlia, Andreu, Toni, Albert i Maria Dolors
Barcelona, divendres dia 8 de juny de 2018

css.php