posted by on Revisió de vida Barcelona

Comentaris tancats a Reunió de cloenda del curs

El passat divendres 17 de juny ens reunírem per tancar el curs del grup de joves de revisió de vida. Ho vàrem fer amb un sopar/reunió de cloenda i, com és habitual, a ca na Maria Dolors. En iniciar la trobada vàrem tenir uns minuts per recordar i pregar per aquells que, per diversos motius, no varen ser presents. Tot seguit, començàrem a fer memòria de les diferents trobades que havíem dut a terme durant el curs. Alhora, recordàvem les temàtiques que havien sorgit de la interacció en les diverses reunions.

En general, estem satisfets pels temes tractats i per la perspectiva en la qual hem enfocat les trobades, també per les interessants idees que han aflorat a les xerrades i que hem recollit cada mes en un breu resum, sempre des d’un punt de vista cristià. A més, aquest any, el grup ha crescut amb més joves. Ens alegrem perquè a cadascuna de les trobades ens coneixem una poquet més entre nosaltres i podem compartir, amb total confiança, els nostres neguits i els nostres projectes.

A continuació, i abans de sopar, vàrem dur a terme una petita activitat molt senzilla però, al mateix temps, molt intensa i reveladora de la nostra identitat, i també reveladora de la il·lusió de seguir en el camí de Jesús. L’activitat era la següent: en quatre papers hi havia fotografies de llocs paradisíacs, cadascun dels quals anava acompanyat d’una sèrie de preguntes que conduïen a reflexionar sobre un seguit de temes personals. Alguns exemples eren: què és el que et motiva? A qui demanaries ajuda en un moment delicat? Quines pors tens? Què és el que et fa fort davant les adversitats? etc.

A partir d’aquestes preguntes, que eren diferents per a cada imatge, havíem d’escriure una breu carta a algun familiar o amic estimat. És a dir, nosaltres ens traslladàvem mentalment a aquest lloc, que podia ser tant un paisatge de platja com un de muntanya, i des d’allà enviàvem una “postal”, on hi escrivíem els nostres pensaments i la nostra aventura que volíem donar a conèixer als nostres estimats. Evidentment, fent referència a les qüestions esmentades anteriorment. La veritat és que els escrits que sorgiren foren fantàstics. Escoltant la lectura de cadascuna de les cartes podies notar a l’aire sinceritat i amor -podem dir que va ser un moment de forta emotivitat. Les explicacions de cadascun de nosaltres ens varen sorprendre perquè tots teníem un punt en comú en les nostres anotacions: tots, en algun moment, donàvem les gràcies. Donàvem les gràcies pels bons moments, per la confiança que la gent diposita en nosaltres, per l’ajuda que rebem i per la fortuna de ser qui som. Realment, potser no és tan sorprenent com ens ho va semblar, sobretot en observar quines persones formem aquest estimat grup.

Finalment, va arribar l’hora de compartir el sopar. Aquesta vegada va ser diferent. Cada mes és na Maria Dolors qui prepara el dinar per a tots, en canvi, el sopar de final de curs el vam preparar entre tots. Cadascú va cuinar cosa de casa per després compartir-ho en forma de pica-pica. Era, sens dubte, un menjar deliciós: truita de patates, hummus, canapès de salmó, embotit i formatge, etc.

Durant el sopar compartírem els nostres plans de cara a l’estiu: alguns faran vacances, però d’altres hauran de seguir treballant, alguns ho faran des de Menorca i altres des de Barcelona o més lluny. Tot sigui per tornar a començar un nou curs d’estudis el setembre a Barcelona, i per continuar trobant-nos mensualment per compartir la paraula de Déu amb aquest meravellós grup de revisió de vida.

Joan, Roser, Simon, Maricruz, Andreu, Guillem i Maria Dolors
Barcelona, 17 de juny de 2016

css.php